Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

εύκολα & ομαδικά

Πάντα οι προγραμματιστικές ομαδικές εργασίες ήταν κόλαση... κάθε φορά όταν προγραμματίζαμε παράλληλα έπρεπε να τρώμε άπειρο χρόνο στο να ενώσουμε τα κομμάτια του κώδικα μας...

και όμως υπήρχε λύση που δεν την ξέραμε στήνεις έναν SVN-Server (http://www.visualsvn.com/server/download/) μετά ανάλογα με τον IDE (eg. Netbeans, Eclipce, Visual Studio) που έχεις φτιάχνεις τις ρυθμίσεις σου και μπορείς να ενοποιείς τα αρχεία σου on-the-spot!!!

Αναλυτικά για τον Server:
- για να παίξει το σύστημα πρέπει να είναι ανοιχτός, εγώ τον είχα σηκώσει στο δικό μου μηχάνημα μιας και ήμασταν μόνο 2 άτομα οπότε δεν υπήρχαν ανάγκες να υπάρχει ανταλλαγή αν έλειπα. είχα ακούσει από κάποιους άλλους που είχαν βρει free hosting για αυτή την δουλειά αλλά δεν θυμάμαι...
Στην περίπτωση του δικού σας μηχανήματος είναι απαραίτητες 2 ρυθμίσεις: 1: μια πύλη ανοιχτή στο rooter για να τον βλέπουν οι απ' όξω! 2: ένα free DNS: https://www.dyndns.com/account/entrance/ για να αλλάξετε ip χωρίς να πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του IDE... απλά όταν αλλάξετε ip μπαίνετε στην σελίδα που κάνατε λογαριασμό για το DNS πατάτε μια ανανέωση και εξακολουθείτε να δουλεύεται ανενόχλητοι!!!

Στον IDE εξαρτάται από τι έχετε οπότε πάμε στην βοήθεια του Google!!!
γενικά πάντως κοιτάμε για Subversion-ing ή SVN επιλογές... κάπου πάντως θα βάλουμε την διεύθυνση του server μας που θα έχει μπροστά το dns (κάτω από αυτό κρύβεται η ip μας) και μετά τον φάκελο με αρχεία μας.

δεν έχω ιδέα αν παίζει για word αρχεία... πάντως το SVN Tortoise που είχε φορτωθεί με κάτι από αυτά στο pc μου έβγαινε σε ότι αρχείο ήθελες... πάντως για κώδικα ήταν άπαιχτο... (κάτι τέτοια έπρεπε να μας τα μαθαίνουν την πρώτη μέρα...)

ΥΓ. το θυμήθηκα τώρα που έλεγε η Stulf για το dropbox...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου